La base: primer número de la revista Instinto Social

La base és el títol del primer número d’Instinto Social. Revista de pensament i anàlisi crítica. I hem escollit aquest títol per dos motius. En primer lloc, perquè pretén assentar les bases de la perspectiva analítica que volem desenvolupar en els següents números que la succeiran. I, en segon lloc, perquè marca el punt d’inici d’un treball col·lectiu que pretén integrar les diferents perspectives i àmbits de reflexió des dels quals partim de forma individual.

La base comença amb una breu editorial que fixa el posicionament ideològic del grup que conformem Instinto Social. Amb això assentem els fonaments per generar un espai de treball col·laboratiu amb altres grups i individus interessats en la transformació de la societat. Animem, doncs, a fer aportacions o a publicar articles en alguna de les seves seccions en les futures publicacions de la revista.

A continuació, ens trobem amb Acátedra, que s’inicia amb una breu presentació de la secció. Dins d’ella es troba l’assaig “Llibertat i Igualtat com a valors de referència”, base teòrica de la nostra línia analítica.

En la secció Anàlisi, presentem una primera aplicació d’aquesta base teòrica a l’anàlisi del pensament social: “Ideologies en la cruïlla de l’Horitzontalitat i la Verticalitat”. En aquest article l’autor ens aproxima d’una manera genèrica a quatre d’elles: Liberalisme, Marxisme, Feixisme i Anarquisme. El seu interès estreba més com a aplicació de la base teòrica que el que aporta de les ideologies en si. És per això que per llegir aquesta anàlisi recomanem prèviament la lectura de l’article anterior. A més, en aquesta secció reeditem l’article “Una guerra silenciosa”, que recull eines analítiques aplicades al discurs publicitari, com a exemple de la línia d’anàlisi crítica que treballem en els últims anys.

Finalment, en la secció Opinió s’inclouen diferents articles de reflexió sobre temes d’actualitat que considerem d’interès social per al debat i la generació de pensament crític.

Per més informació i descarregar la revista en PDF: http://www.instintosocial.org

Esperem que sigui del vostre interès. Salut.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *