Observatori Metropolità

Qualsevol que visqui en aquesta ciutat pot experimentar una sensació gairebé universalment compartida per tots els seus «paisans»: Madrid canvia massa ràpid com per agafar-li el pols. A la seva tradicional falta de memòria (potser hi hagi poques ciutats menys “tradicionals”) se li ha unit la velocitat d’uns canvis que s’acusen de forma excessiva.

Precisament entorn d’aquesta sensació va arrencar la trobada d’un grup de militants i investigadors reunits, en principi, entorn d’algunes preguntes, molt simples de pronunciar, si bé francament difícils de respondre: quin tipus de ciutat habitem? Per què resulta tan difícil entendre-la? Quina política és possible en un espai que s’obstina a presentar-se amb tan embullada complexitat? Com en tantes altres ocasions, mancant conclusions senzilles, es va decidir concretar aquests interrogants en un programa d’investigació.

Així va néixer fa més de dos anys l’Observatori Metropolità, un projecte que reuneix a diversos col·lectius multidisciplinars en un espai de reflexió sobre els fenòmens de transformació que caracteritzen avui a les metròpolis contemporànies partint del cas de Madrid, amb la intenció d’elaborar investigacions militants que aportessin el coneixement i les eines polítiques necessàries amb les quals enfrontar-se a aquests processos de canvi. Construir un espai de comunicació entre militants, tècnics, i interessats, i sobretot entre petits projectes (o embrions de projectes) d’investigació militant que es donen ja a la ciutat i en els moviments socials.

Més informació: http://www.observatoriometropolitano.org

 

Obres disponibles:

Els_fraus_de_la_crisi_cinc_maneres_de_no_entendre_res- Observatori Metropolità

Crisi_i_revolucio_a_europa – Observatori Metropolita

La_crisi_que_ve – Observatori_Metropolita

Fi_de cicle_Financiaritzacio_territori_societat_de_propietaris_en la_ona_llarga_del_capitalisme_ hispa_1959-2010 – Observatori_Metropolita

Manifest_per_Madrid_Critica_i_crisi_del_model_metropolita – Observatori_Metropolita

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *