Novetats a la Biblioteca

Us presentem algunes de les últimes novetats que ens han arribat, recordeu que l’horari de la BSO és els dimarts i dijous de 19 a 21 hores i els divendres de 19:15 a 20:15 hores.

  • D., Joni. Grups Autònoms, una crònica armada de la transacció democràtica. HISTÒRIA.

Grups-autónoms

Aquest llibre ens apropa als joves que van formar part d’aquells grups autònoms que es van rebel·lar davant de la gran mentida anomenada “transició democràtica” i també al context en el qual van viure: la contracultura, l’autonomia obrera, la clandestinitat i, per suposat, la repressió. La mort del Jebo, en esclatar-li l’artefacte que manipulava a Tolosa de Llenguadoc o l’assassinat de l’Agustín Rueda a la presó de Carabanchel formen part de la nostra història silenciada.

  • Cruz López, Juan (sel.). Negra Flama, poesía antagonista en el estado español. POESIA.

Negra flama - poesía antagonista en el estado español

A través de 50 poetes, uns amb més lectors que d’altres, però tots amb veu pròpia, pretenem dibuixar un panorama, certament eclèctic, de l’escena poètica no complaent amb l’estat de les coses. Negra Flama és, per tant, una sort d’antologia que no pretén fixar cànons ni posar etiquetes, sinó només aventurar-se per camins —foscos, retorçats i, no obstant això, càlids— que no s’atreveixen a trepitjar els mansos.

  • Maíz Chacón, Jorge. Los infractores con la careta de la revancha. POESIA.

infractoresEn el present vivim el crepuscle de l’humà, i enfront d’això s’alça aquest poemari, com un crit eixordidor, sent la llibertat i la humanitat les guies que segueixen les lletres del text. Rica en metàfores evocadores, l’obra es divideix en cinc capítols.
En el primer capítol es fa referència a la crua realitat i als artífexs que l’han originat. El segon tracta sobre els desastres que s’han comès contra la naturalesa. En el capítol següent l’autor reflecteix una certa esperança amb la creixent presa de consciència i de lluita des de baix. Tot i que encara no és suficient, i a continuació se’ns presenten els escrits més pessimistes de l’obra, predominant en ells la desesperació pel fosc present. Finalment, s’han recopilat alguns poemes ja publicats en diferents llocs, fent-se palès el cansament ocasionat per les guerres, exèrcits i Estats.

  • Maíz Chacón, Jorge. Los suculentos quejidos de la turba. POESIA.

suculentos

Transformemos el paisaje, simplemente eliminando esas máquinas, que se alimentan de corrupto dinero. El mismísimo Ludd y sus amigos, observan los movimientos que se ocultan, tras las caretas de Vendetta. La riña está servida. Las palabras no sirven de nada, para aquél que no escucha los lamentos

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *