Makazaga, Xabier

 

Nascut a Zarautz el 1958, va haver de refugiar-se a Iparralde a principis de la dècada dels vuitanta. De la vintena d’anys que va estar a l’Estat francès, deu els va passar a la presó. Després de complir la segona condemna, les autoritats franceses el van lliurar a les espanyoles. Afortunadament, va ser posat en llibertat sense ser torturat.

L’any 2003 va decidir anar-se’n a viure a Brussel·les, on resideix a l’actualitat. Ha escrit Torturadors & CIA, llibre electrònic que va ser promogut i difós pel Torturaren Kontrako Taldea, és un llibre que ens apropa al llarg de les seves 216 pàgines a la cruel pràctica de la tortura, deixant al descobert un engranatge perfectament ideat perquè aquesta xacra s’assenti i perduri en el temps. Un gran treball de documentació i investigació per mostrar-nos la dura realitat de la tortura i la violació dels drets humans a nivell mundial.

Amb Txalaparta va publicar el 2008 La red. El tormento en la Espanya constitucional i el 2009 el Manual del torturador espanyol.

 

Obres disponibles:

Makazaga_Xabier – Torturadores_y_Cia

Makazaga_Xabier – Manual_del_torturador_español

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *