Judith Butler

Judith Butler (24 de febrer de 1956, Cleveland, Estats Units) és una filòsofa post-estructuralista que actualment ocupa la càtedra Maxine Elliot de Retòrica, Literatura comparada i Estudis de la dona, a la Universitat de Califòrnia, Berkeley, després d’haver estat professora a la Universitat de Wesleyan de Ohio i Johns Hopkins. Aquesta teòrica ha realitzat importants aportacions en el camp del feminisme, la Teoria Queer, la filosofia política i l’ètica.

Autora de El Género en disputa. Feminismo y la subversión de la identidad (1990) y Cuerpos que importan. El límite discursivo del sexo (1993), i traduïda a 20 llengües, tots dos llibres descriuen el que avui es coneix com a Teoria Queer.

Altres llibres de Butler tracten amb problemes que són rellevants per a diverses disciplines acadèmiques, tals com la filosofia, el dret, la sociologia, ciències polítiques, estudis de cinema i de literatura. Judith Butler va estudiar filosofia en els 80’s i en el seu primer llibre va examinar l’impacte que va tenir el treball de Hegel en els filòsofs francesos. Els seus següents llibres contenien material teòric provinent del psicoanàlisi, del feminisme i de les teories post-estructuralistes.

Cliqueu a les portades per descarregar els llibres.

 

cuerpos q importan deshacer el género generodisputa lenguajepoderidentidad

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *