Guillamón, Agustín

agustí guillamón

 

Agustí Guillamón neix a a Barcelona el 1950. Els seus pares eren obrers tèxtils. Fins els 13 anys viu al barri obrer de Poble Nou i després a La Verneda. Va obtenir la llicenciatura d’història contemporània a la Universitat de Barcelona. La seva tesina, dirigida per Muniesa tractava la militància i el pensament polític d’Amadeo Bordiga.

Ha publicat 3 llibres sobre la revolució del 36, principalment a Barcelona: “Barricadas en Barcelona”, “Els Comités de defensa en Barcelona 1933-38” i fa poc acaba de sortir “La Revolución de los Comités”, on dona la paraula als propis protagonistes de la revolució. Uns llibres imprescindibles per a tot investigador de la revolució i qualsevol català que s’interessi per saber el que va passar a Barcelona en temps de la revolució i la contrarevolució del 37 a Barcelona. Agustí Guillamón dona la paraula als protagonistes i això implica un treball de recerca complicat i perseverant. Una manera no directiva, no interpretativa i meritòria de mostrar-nos la història deixant parlar als propis actors. Uns llibres necessaris sobre l’auto-organització del proletariat a Barcelona principalment, realitzat per un historiador autònom i implicat en les lluites de classe.

L’Agustí és una enciclopèdia i sovint li pregunto coses relacionades a fets i persones sobre qui escric. I les seves aportacions obren el camp d’investigació i aporten una mirada diferent. És un bon assessor.

Biografia elaborada per Txema Bofill i extreta del seu bloc.

Obres disponibles:

Guillamon_Agustin – Barricadas_en_Barcelona

Guillamon_Agustin – La_izquierda_comunista_bordiguistas_guerra_espana

Guillamon_Agustin – Cronologia_de_Bordiga

Guillamon_Agustin – Tesis_Balance_guerra_espana

Guillamon_Agustin – Recull_textos_Balance_1

Guillamon_Agustin – Recull_textos_Balance_2

Guillamon_Agustin – Recull_textos_Balance_3

One thought on “Guillamón, Agustín

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *