Gelderloos, Peter.

Peter-Gelderloos.jpg

Peter Gelderloos és un anarquista i autor de diferents llibres originari de l’Estat de Virginia (Estats Units).

Gelderloos Va ser arrestat durant el 2001 mentre assistint a una protesta a l’Institut d’Hemisferi Occidental ubicat a Geòrgia per Cooperació de Seguretat (anteriorment conegut com Escola de les Amèriques), una escola polèmica que entrena soldats i policia d’Amèrica central i del sud. Va ser condemnat i va complir la màxima pena per aquests casos de 6 mesos de presó.

Durant l’abril de 2007, Gelderloos va ser arrestat dins Espanya i acusat de desordre públic i manifestació il·legal durant una protesta okupa. Va fer front a entre tres i sis anys d’empresonament. Finalment va ser absolt.[3]

Durant el 2010 Gelderloos publica un dels seus millors treballs fins a dia d’avui “L’anarquia funciona”, un llibre comprensible que explica principis bàsics de l’anarquisme i el seu ús històric. Altres publicacions seves són: (2010). To Get to the Other Side: a journey through Europe and its anarchist movements. togettotheotherside.org. (2009). Sousa in the Echo Chamber. Homebound Books. (2007). How Nonviolence Protects the State. Boston: South End Press. (2006). Consensus: A New Handbook for Grassroots Social, Political, and Environmental Groups. Tucson: See Sharp Press. (2004). What is Democracy?. Tucson: See Sharp Press.

 

Obres disponibles:

Gelderloos_Peter – Como_la_no_violencia_protege_al_estado

Gelderloos_Peter-la_anarquia_funciona

Gelderloos_Peter-la_anarquia_funciona (EPUB)

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *