Biafra, Jello

Eric Reed Boucher (Boulder, Colorado, Estats Units, 17 de juny de 1958), més conegut pel nom de Jello Biafra, és un músic nord-americà punk i activista polític que ha estat el cantant del grup Dead Kennedys. Després que el grup es dissolgués, es va convertir en solista i va col·laborar i formar altres bandes llançant nombrosos àlbums mitjançant el seu segell discogràfic, Alternative Tentacles. En la seva vida política, és un actiu membre del Green Party i participa en campanyes d’activisme relacionades amb les seves visions polítiques progressistes. És també autoproclamat anarquista i advoca per la desobediència civil

En la seva joventut va desenvolupar aviat un interès per la política internacional i els seus pares van promoure que aprengués més del tema. Biafra afirma haver estat un fan de la música rock des que la va escoltar per primera vegada en 1965, quan els seus pares accidentalment van sintonitzar una emissora de ràdio de rock. Durant els anys 1970, es va involucrar en activitats contra la Guerra de Vietnam, el judici dels set de Chicago i la massacre de Kent State.

Va començar la seva carrera musical al gener de 1977 com a tècnic musical per a la banda de punk rock The Ravers, que més tard canviarien el seu nom a The Nails. Va passar un quadrimestre a la universitat i la va deixar per involucrar-se en el moviment punk de Sant Francisco. Al juny de 1978 va respondre a un anunci del guitarrista East Bay Ray i junts van formar els Dead Kennedys. Al juny de 1979, Biafra va formar el segell discogràfic Alternative Tentacles, amb el qual els Dead Kennedys van llançar el seu primer single, “Califòrnia Über Alles”. Biafra va crear el segell per permetre a la banda emetre àlbums sense haver de suportar la pressió dels grans segells per fer-los canviar la seva música, Biafra ha estat l’amo de la companyia des de la seva fundació, encara que no rep cap salari per la seva posició.

Després de participar a Brujería en els seus inicis, i una altra sèrie de col·laboracions, toca actualment amb la banda de hardcore punk Guantanamo School of Medicine.

Obres disponibles:

Biafra_Jello – Biafra_for_president_Carta_abierta_a_Barack_Obama _Disparos_de_la_cultura_rock_al_gobierno_de_los_Estados_Unidos

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *