Barret, Daniel

Rafael Spósito (1952-24 d’agost de 2009), més conegut pel seu pseudònim Daniel Barret, va ser un sociòleg, periodista, docent universitari i reconegut militant anarquista uruguaià.

Va néixer i va viure sempre en la Vila del Cerro, un barri obrer de Montevideo de reconeguda tradició llibertària. Es va incorporar a les files anarquistes en la seva adolescència on va tenir presència com a organitzador en el moviment estudiantil i després en el moviment sindical. Va integrar la Federació Anarquista Uruguaiana, però a causa de l’abandó de la tradició anarquista per aquesta organització, va abandonar-la. A causa de la repressió als moviments d’esquerra i anarquista a Uruguai durant la dècada de 1970, Rafael Spósito es va radicar a Buenos Aires, Argentina, però amb el cop d’estat de 1976 va retornar a l’Uruguai. Va participar del rellançament de la FAU amb la finalització de la dictadura a Uruguai, però novament es va allunyar per fortes diferències ideològiques. Des de llavors va participar de forma independent en múltiples projectes llibertaris i va dedicar les seves energies al periodisme i la sociologia llibertàries.

Va ser docent universitari a Montevideo fins a 1999. Entre altres experiències de gestió social comunitària, va participar d’un experiment universitari sobre educació en barris populars, com a representant de la Unió de Professors. Va ser membre del International Advisory Board del International Journal of Inclusivament Democracy. Va ser col·laborador de diverses publicacions anarquistes, entre els quals destaquen Llibertat! de Buenos Aires, El Llibertari (Veneçuela) o “Terra i Tempestat” de Montevideo. Va morir a Montevideo el 24 d’agost de 2009 víctima d’un càncer.

Obres disponibles:

Barret_Daniel – Cuba_el_socialismo_y_la_libertad_Una_visión_desde_el_anarquismo

Barret_Daniel – Los_Sediciosos_Despertares_de_la_Anarquia

Barret_Daniel – 11_de_Setiembre_de_2001_el_enroque_fatal

Barret_Daniel – De_Fidel_a_Raul_La_Cuba_de_los_politicastros

Barret_Daniel – EL_MAPA_DEL_DESPERTAR_ANARQUISTA_Su_expresión_latinoamericana

Barret_Daniel – La_mirada_inmediata_Claves_de_america_latina

Barret_Daniel – Textos_varios

Sposito_Rafael – La_irresistible_(y necesaria)_temtación_de_los_proyectos_liberadores

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *